Ακολούθησέ μας στο Facebook

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Zipmex κατέθεσε αίτημα για προστασία από πτώχευση στη Σιγκαπούρη


Η Zipmex έγινε το τελευταίο θύμα της συνεχιζόμενης κατάρρευσης στα κρυπτονομίσματα, αφού αντιμετώπισε προβλήματα ρευστότητας για τα οποία κατηγορεί τους προβληματικούς δανειστές Babel Finance και Celsius Network.

Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης με έδρα τη Σιγκαπούρη δήλωσε την Τετάρτη ότι κατέθεσε αιτήσεις αναστολής στην πόλη-κράτος για πέντε επιχειρηματικές οντότητες. Τα μορατόριουμ θα προστατεύσουν τη Zipmex από τυχόν νομικές αξιώσεις ή διαδικασίες για περίοδο έως και έξι μηνών, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή θα δώσει στη Zipmex την "ανάσα και τον χρόνο που χρειάζεται" για να διερευνήσει τις επιλογές για την επίλυση της κρίσης ρευστότητας, να διαμορφώσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης και να εξασφαλίσει πρόσθετες επενδύσεις για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της, ανέφερε η εταιρεία. Έχει ήδη λάβει ενδιαφέρον από αρκετούς δυνητικούς επενδυτές, πρόσθεσε η Zipmex, συμπεριλαμβανομένου ενός μνημονίου κατανόησης που υπογράφηκε με ένα μη γνωστοποιημένο μέρος που θα μπορούσε να εισφέρει αυτό που περιέγραψε ως "μεγάλο ποσό φρέσκου κεφαλαίου".

Η Zipmex οφείλει ένα καθαρό ποσό 48 εκατ. δολαρίων από την εταιρεία κρυπτοδανεισμού Babel Finance, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, και άλλα 5 εκατ. δολάρια από την Celsius Network, τον δανειστή που υπέβαλε αίτημα πτώχευσης στη Νέα Υόρκη, από τις 21 Ιουλίου. Η Zipmex δήλωσε ότι αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Babel Finance, αλλά ενδεχομένως να διαγράψει τη ζημία από τη Celsius Network από τον δικό της ισολογισμό. Η έκθεση της Zipmex στις δύο εταιρείες ανάγκασε την πλατφόρμα συναλλαγών να αναστείλει προσωρινά τις αναλήψεις την περασμένη Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, η Zipmex αντιμετωπίζει πιθανή έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης.

Περισσότερα:

https://www.capital.gr/forbes/3650289/to-antallaktirio-kruptonomismaton-zipmex-katethese-aitima-gia-prostasia-apo-ptoxeusi-sti-sigkapouri


© all rights reserved
made with by templateszoo