Ακολούθησέ μας στο Facebook

Πρώτη δικαστική απόφαση για ανεμβολίαστο υγειονομικό


Το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως έκανε δεκτή αίτηση αναστολής μη εμβολιασμένης υπαλλήλου του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Με την αίτησή της ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Διοικητού του Νοσοκομείου,  που της επέβαλε το ειδικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων λόγω μη εμβολιασμού της. 

Σύμφωνα με την απόφαση το Νοσοκομείο υποχρεούται να της καταβάλλει το ήμισυ των καθαρών μηνιαίων αποδοχών της όλο το χρονικό διάστημα που τελεί σε αναστολή καθηκόντων. Πρόκειται για την πρώτη Πανελλαδικά δικαστική απόφαση που δικαίωσε μη εμβολιασμένο υγειονομικό.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον κ. Αλέξανδρο Γκουργιώτη, δικηγόρο Κορίνθου, που χειρίστηκε την υπόθεση της υπαλλήλου, μητέρας τεσσάρων ανήλικων παιδιών, που ο μισθός της εργασίας της στο Νοσοκομείο ήταν το μοναδικό εισόδημά της, η οποία με την δικαίωσή της από το Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως ανοίγει τον δικαστικό δρόμο και για την δικαίωση των υπολοίπων συναδέλφων της που έχουν τεθεί όλο αυτό το διάστημα σε αναστολή.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.zougla.gr/greece/article/dikastiki-apofasi-sta8mos-dikeosi-mi-emvoliasmenis-ipalilou-tou-nosokomiou-korin8ou

Δείτε επίσης:

Η δεύτερη απόφαση: Ανεμβολίαστη υγειονομικός θα πληρωθεί για όσο ήταν σε αναστολή

https://www.youtube.com/watch?v=XzPBiIyAboI&ab_channel=EthnosNewspaper


© all rights reserved
made with by templateszoo