Ακολούθησέ μας στο Facebook

Οικονομικότερα τα ταξίδια με αυτοκίνητο απ’ ότι με αεροπλάνο


Ενώ βιώνουμε μια εποχή απίστευτων καθυστερήσεων στα αεροδρόμια, έρευνα της Leasing.com αποκαλύπτει ότι τα ταξίδια με αυτοκίνητο στην Ευρώπη ίσως είναι η καλύτερη και επιλογή για εφέτος.

Μπορεί ό χρόνος μιας πτήσης να είναι πολύ μικρότερος από όσο χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να διανύσει την ίδια απόσταση, όμως αν υπολογίσουμε και το χρόνο που χρειάζεται η μετακίνηση προς και από το αεροδρόμιο, το χρόνο που πρέπει να περιμένουμε πριν την πτήση και τις σχεδόν αναπόφευκτες πλέον καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, τα πράγματα αλλάζουν.

Μελετώντας κάποιους από τους πιο δημοφιλείς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, το ταξίδι για δύο άτομα με  αυτοκίνητο είναι φθηνότερο κατά μέσο όρο περίπου 155 € , ενώ μια τετραμελής οικογένεια θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 490 € πηγαίνοντας διακοπές με το αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, μια πτήση από το Heathrow στο Λονδίνο προς τη Νίκαια της Γαλλίας κοστίζει περίπου 200 € το άτομο και διαρκεί δύο ώρες. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο (ίσως ξεπερνά τη μία ώρα) και την ανάγκη να φτάσουμε δύο ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης, μπορεί η συνολική διάρκεια του ταξιδιού να φτάσει τις πέντε ώρες. Και ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος μια καθυστέρησης, μιας ακύρωσης ή της απώλειας των αποσκευών μας, πράγματα πολύ συνηθισμένα τελευταία στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από την άλλη, για να οδηγήσουμε μέχρι τη Νίκαια από το Λονδίνο θα χρειαστούμε περίπου 172 ευρώ για καύσιμα ( η μέση τιμή του λίτρου βενζίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στα 1,88£, ή 2,23 €) και θα χρειαζόταν να οδηγήσουμε κάτι περισσότερο από 15 ώρες. Για μια τετραμελή οικογένεια το κόστος είναι 43€ το άτομο. Επομένως είναι μια πολύ φθηνότερη εναλλακτική ενώ διασφαλίζει ότι εμείς και οι αποσκευές μας θα φτάσουμε στον προορισμό μας.

Ομοίως, εάν επιλέξουμε το Παρίσι ως προορισμό, αφού θα κόστιζε κάτι λιγότερο από 60€ το άτομο. Και ενώ οι χρόνοι ταξιδιού και στις δύο περιπτώσεις είναι μεγαλύτεροι, ο κίνδυνος ματαίωσης ταξιδιού μειώνεται σημαντικά.

Και στην περίπτωση του Άμστερνταμ, το οποίο απέχει οδικώς επτά ώρες από το Λονδίνο, το κόστος είναι μόνο 65€ το άτομο, όταν ένα αεροπορικό εισιτήριο κοστίζει περίπου 118€.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Leasing.com, Dave Timmis, λέει ότι οι καθυστερήσεις στα αεροδρόμια είχαν καταστροφικό αντίκτυπο στους Βρετανούς ταξιδιώτες: «Η πτήση μπορεί να φαίνεται πιο γρήγορη και φθηνή, αλλά είναι σαφές ότι αν επιλέξουμε να οδηγήσουμε μέχρι τον προορισμό μας μπορεί να φτάσουμε πιο οικονομικά και πιο γρήγορα, λαμβάνοντας υπόψη τις καθυστερήσεις και τις ακυρώσεις.»

Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις μετακινήσεις μας διαφορετικά και χωρίς να αποκλείουμε μια αντισυμβατική λύση.

https://www.autotypos.gr/auto-news/oikonomikotera-ta-taxidia-me-aftokinito-ap-oti-me-aeroplano/


© all rights reserved
made with by templateszoo