Ακολούθησέ μας στο Facebook

«Κόκκινα» δάνεια: Στο top-10 της Ευρώπης για τα πιο μεγάλα deals οι ελληνικές τράπεζες


Στη λίστα με τις 10 ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες έκλεισαν την περυσινή χρονιά τα πιο μεγάλα deals στα «κόκκινα» δάνεια, φιγουράρουν οι ελληνικές τράπεζες, με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, μάλιστα, να βρίσκονται στην «κορυφή», με συναλλαγές, ύψους 15,5 δισ. ευρώ και 14,9 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από ανάλυση της Debtwire ABS, η Alpha Bank

υπέγραψε δύο σημαντικές συμφωνίες από άποψης αξίας, το project Galaxy, ύψους 10,8 δισ. ευρώ και το project Cosmos, με αμφότερα να καταλήγουν στα… χέρια της Davidson Kempner, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ξεχωρίζει για τις συναλλαγές Sunrise I, ύψους 7,2 δισ. ευρώ και το Vega, ύψους πέντε δισ. ευρώ, με την Intrum να αποκτά και τα δύο (σ.σ. στο πρώτο από κοινού με την Serengeti). Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στην έκτη θέση της σχετικής λίστας λόγω Frontier, ύψους έξι δισ. ευρώ, το οποίο πούλησαν στις Bain, Fortress και doValue, ενώ η Eurobank φιγουράρει στην όγδοη θέση για το Mexico, ύψους 3,2 δισ. ευρώ που πέρασε στις doValue, Waterwheel.

Την υπόλοιπη 10άδα συμπληρώνουν οι εξής ευρωπαϊκές τράπεζες:

Η συνέχεια εδώ:

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/trapezes/kokkina-dania-sto-top-10-tis-evropis-gia-ta-pio-megala-deals-i-ellinikes-trapezes/


© all rights reserved
made with by templateszoo