Ακολούθησέ μας στο Facebook

144 δισεκατομμύρια δολάρια έχασαν οι επενδυτές του Bitcoin



«Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα», λέει μια παροιμία. Και στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων, μοιάζει σαν να… γράφτηκε γι’ αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Μετά την εξαϋλωση των stablecoins, με τα cryptos να βυθίζονται, όσο εύκολα και, κυρίως, όσο γρήγορα εμφανίστηκαν οι λεγόμενοι κρυπτο-δισεκατομμυριούχοι, τόσο εύκολα και γρήγορα εξαφανίζονται.

Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις ανθρώπων που έκαναν τεράστιες περιουσίες, επενδύοντας σε κρυπτονομίσματα και τώρα τις έχασαν. Οι επτά ισχυρότεροι επενδυτές των cryptos του κόσμου, έχασαν, για την ακρίβεια, 144 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μερικές εβδομάδες. Ξεχωρίζει όμως αυτή του «αφεντικού» του μεγαλύτερου ανταλλακτήριο cryptos του κόσμου, Changpeng Zhao.

Ο 44χρονος Κινεζοκαναδός επιχειρηματίας, γνωστός διεθνώς ως CZ, είναι πλέον και επισήμως ο άνθρωπος που έχασε τα περισσότερα λεφτά στην ανθρώπινη ιστορία. Έχει χάσει ως τώρα -κρατηθείτε- περίπου 87 δισεκατομμύρια δολάρια- περίπου το 10% της περιουσίας του.

Περισσότερα στοιχεία και πίνακες:


Φτερά έκαναν 100 εκατ. δολάρια από γέφυρα blockchain – Η τρίτη μεγαλύτερη ληστεία για το 2022

Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα έκαναν «φτερά» από την επονομαζόμενη «γέφυρα – blockchain» Horizon, στην τρίτη μεγαλύτερη «ληστεία» του κλάδου μέσα στο 2022.

Μέχρι στιγμής ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, αλλά η Harmony -εταιρεία developers πίσω από την Horizon- διευκρίνισε ότι αντιλήφθηκε την απουσία των εκατομμυρίων το πρωί της Τετάρτης.

«Έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε με τις εθνικές αρχές και τους ειδικούς για να εντοπίσουμε τον δράστη και να ανακτήσουμε τα κλεμμένα χρήματα» γνωστοποίησε η Harmony, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Οι γέφυρες – blockchain διαδραματίζουν καίριο ρόλο στον χώρο των απo-κεντροποιημένων οικονομικών, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα μεταφοράς περιουσιακών στοιχείων από το ένα blockchain στο άλλο.

Στην περίπτωση της Horizon, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη μεταφορά κρυπτονομισμάτων από το δίκτυο του Ethereum στο δίκτυο της Binance Smart Chain. Από το συμβάν, πάντως, δεν επηρεάστηκε η λειτουργία του δικτύου των Bitcoins.

Περισσότερα:


© all rights reserved
made with by templateszoo