Ακολούθησέ μας στο Facebook

"Γύπες", "κοράκια" και "οικονομικοί δολοφόνοι" ...στην αναμπουμπούλα χαίρονται


Οι "γύπες" συγκεντρώνονται γύρω από το ρωσικό χρέος

"Η Wall Street δεν αφήνει συνήθως ηθικού χαρακτήρα διλήμματα να μπαίνουν εμπόδιο όταν πρόκειται για χρήμα. Σχεδόν πάντα υπάρχει ένας πλειοδότης για οποιοδήποτε χρεόγραφο προσφέρεται, ανεξάρτητα από το πόσο αφερέγγυος είναι ο εκδότης, πόσο ανάξια λόγου είναι η δομή του ή πόσο δυσάρεστες είναι οι περιστάσεις. Η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ακόμη και πριν αρχίσουν να πέφτουν βροχή οι πύραυλοι στο Κίεβο, οι τυχοδιώκτες του χρηματοοικονομικού "σύμπαντος", που καιροφυλακτούν για "αναστατώσεις", κυνηγούσαν ευκαιρίες για ρωσικά ομόλογα. Είχαν πληθώρα. Σχεδόν όλο το χρέος της Ρωσίας, τόσο κρατικό όσο και εταιρικό, παραμένει ελεύθερο προς διαπραγμάτευση παρά τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ. Και, επειδή η ζήτηση έχει καταρρεύσει, οι αποδόσεις σε όλο αυτό το "χαρτί" είναι πλέον από τις υψηλότερες στον κόσμο."

Περισσότερα:

https://www.capital.gr/businessweek/3629742/oi-gupes-sugkentronontai-guro-apo-to-rosiko-xreos

Ποιοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί χάνουν ακίνητα σε πλειστηριασμό

"Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται μια ολοένα και μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας να εκσυγχρονιστούν και να αποκτήσουν τη θέση που τους αρμόζει στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα. Πλέον υπάρχουν αρκετά παραδείγματα συνεταιρισμών, οι οποίοι εργάζονται προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, προβάλλοντας μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με εκείνη του παρελθόντος. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη. Μέσα στους επόμενους μήνες, λοιπόν,  έχει δρομολογηθεί να βγουν προς εκποίηση οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις και περιουσιακά στοιχεία διάφορων αγροτικών συνεταιρισμών σε όλη την Ελλάδα."

Περισσότερα:

https://www.capital.gr/oikonomia/3629740/poioi-agrotikoi-sunetairismoi-xanoun-akinita-se-pleistiriasmo

Η Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου - Ντοκιμαντέρ του Στελιου Κούλογλου γυρισμένο το 2008

«Οι Οικονομικοί Δολοφόνοι», γράφει ο Πέρκινς στο βιβλίο που εκδόθηκε το 2004, «είναι υψηλόμισθοι επαγγελματίες που εξαπατούν χώρες σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας τους ποσά που ανέρχονται σε τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα μέσα που χρησιμοποιούν είναι μεταξύ άλλων οι οικονομικές εκθέσεις με πλασματικά στοιχεία, οι νοθευμένες εκλογές, ο εκβιασμός, το σεξ και οι πολιτικές δολοφονίες».

Δείτε το:

https://www.youtube.com/watch?v=ThgnfqKqk_8


© all rights reserved
made with by templateszoo