Ακολούθησέ μας στο Facebook

Δεν πέτυχε το πείραμα του Bitcoin – Κοντά στη χρεοκοπία το Ελ Σαλβαδόρ


To Ελ Σαλβαδόρ πόνταρε την οικονομική του σωτηρία στο bitcoin, αλλά μέχρι τώρα το εγχείρημα δεν φαίνεται να δεν φαίνεται να αποδίδει όπως ήλπιζε ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η αξία των κρυπτονομισμάτων που έχει η κυβέρνηση στα ταμεία της έχει πέσει πάνω από 50% στα 105 εκατ. δολάρια, η υιοθέτηση του bitcoin δεν έχει εξαπλωθεί και η χώρα χρειάζεται άμεσα πολλά χρήματα για να εξυπηρετήσει δανειακές υποχρεώσεις άνω του 1 δισ. δολάρια την επόμενη χρονιά.

Όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η τιμή του bitcoin έχει βουτήξει πάνω από 70% από το υψηλό του Νοεμβρίου του 2021 και πάνω από 55% από τότε που ο Μπουκέλε ανακοίνωσε το σχέδιο του.

Εν τω μεταξύ, η οικονομική ανάπτυξη του Eλ Σαλβαδόρ έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, το δημοσιονομικό έλλειμμα παραμένει υψηλό και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ανήλθε στο 87%.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπουκέλε ζήτησε από τους πολίτες την περασμένη εβδομάδα να μην ανησυχούν καθώς μετά τη bear market η αξία του κρυπτονομίσματος θα εκτοξευτεί. «Η υπομονή είναι το κλειδί» έγραψε στο Twitter.

Εν τω μεταξύ, η οικονομική ανάπτυξη του Ελ Σαλβαδόρ έχει πέσει κατακόρυφα, το έλλειμμα της χώρας παραμένει υψηλό και ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ – μια βασική μέτρηση που χρησιμοποιείται για τη σύγκριση των χρεών μιας χώρας σε σχέση με αυτά που παράγει – πρόκειται να φτάσει σχεδόν στο 87% φέτος, ενισχύοντας τους φόβους ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

https://www.powergame.gr/crypto-power/267600/den-petyche-to-peirama-tou-bitcoin-konta-sti-chreokopia-to-el-salvador/


© all rights reserved
made with by templateszoo