Ακολούθησέ μας στο Facebook

Το… 1999 των κρυπτονομισμάτων – Η κατάρρευση και οι μεγάλες απώλειες


Το 1999, σχεδόν όλη η χώρα είχε «επενδύσει» στο Χρηματιστήριο. Η οδός Σοφοκλέους γνώριζε μεγάλες δόξες καθώς όλο και περισσότεροι τοποθετούσαν τους κόπους μιας ζωής -ή και την υποθήκη της ζωής τους, αφού δανείζονταν- σε μετοχές, αναμένοντας γρήγορη και μεγάλη απόδοση. Δεν είχε απολύτως καμία σημασία ότι πολλοί δε γνώριζαν, δεν κατανοούσαν ούτε τι ήταν αυτό που έκαναν, ούτε πώς το έκαναν. Έτσι, όταν έσκασε – όπως έσκασε – η «φούσκα» του Χρηματιστηρίου, το μόνο που κατάλαβαν ήταν ότι καταστράφηκαν.

Σε τρομακτικά μεγαλύτερη, παγκόσμια κλίμακα, εκείνο που έκαναν οι Έλληνες το 1999 έγινε στα κρυπτονομίσματα. Με το αποτέλεσμα, φυσικά, να είναι το ίδιο. Μόνο που τώρα, τη θέση των μετοχών έχουν πάρει τα κρυπτονομίσματα και του Χρηματιστηρίου, οι πλατφόρμες crypto-trading.

Η αλήθεια είναι ότι η πορεία του bitcoin ήταν εντυπωσιακή. Ενώ το 2010 κάποιος πλήρωσε 10.000 bitcoins για δύο πίτσες στη Φλόριντα των ΗΠΑ, το 2021 ένα bitcoin κόστιζε σχεδόν 69.000 δολάρια. Και ενώ χιλιάδες ακόμα κρυπτονομίσματα εμφανίζονταν και φούσκωναν την τιμή τους, ακολουθώντας το, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο επέλεγαν να επενδύσουν σε αυτά, διαβάζοντας και βλέποντας ιστορίες συνανθρώπων τους που έγιναν εκατομμυριούχοι εν μία νυκτί, αλλά και ακούγοντας προβλέψεις για ράλι ως και το… 1 εκατομμύριο δολάρια ανά bitcoin.

Περισσότερα:

https://www.newmoney.gr/roh/agores/to-1999-ton-kriptonomismaton-i-katarrefsi-ke-i-megales-apolies-pinakes/


© all rights reserved
made with by templateszoo