Ακολούθησέ μας στο Facebook

Τριγμοί στα Crypto – Μάχη για τις 20.000 δολάρια δίνει ξανά το Bitcoin


Στο χείλος των 20.000 δολαρίων βρίσκεται για μία ακόμη φορά το Bitcoin, καθώς και η αγορά Crypto ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει την ομιλία του προέδρου της Fed στο συμπόσιο Τζάκσον Χολ για τις δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.

Ο φόβος ενδεχόμενης ύφεσης σε συνδυασμό με τον… «πόνο» που υποσχέθηκε ο Πάουελ στην προσπάθεια καταπολέμησης του πληθωρισμού, απομάκρυναν εκ νέου τους επενδυτές από τις τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου, μεταξύ των οποίων και τα κρυπτονομίσματα. Αποτέλεσμα ήταν το Bitcoin να βιώσει ένα νέο τριήμερο «τρόμου» με απώλειες που ξεπέρασαν το 5% και την αξία του να πέφτει ακόμη και στις 19,526 δολάρια, σε χαμηλά που δεν είχαν παρατηρηθεί από τις 13 Ιουλίου. Στη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, κατάφερε να ανακάμψει σταθεροποιώντας την εικόνα του και συμπαρασύροντας ανοδικά και το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Έως το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων ενισχυόταν κατά 1,4% στις 20.280 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών, το Bitcoin έχει χάσει το 50% της αξίας του από τις αρχές του χρόνου και το 70% από το ιστορικό ρεκόρ του περασμένου Νοεμβρίου.

Σε χαμηλά επίπεδα συνέχισε να κινείται και το Ethereum που έφτασε να καταγράφει χαμηλά μήνα, υποχωρώντας σημαντικά κάτω από τα 1.500 δολάρια. Και αυτό, όμως, εμφάνισε στη διάρκεια της ημέρας κέρδη άνω του 3%, «πιάνοντας» τα 1.530 δολάρια.

Σταθερά σε πτωτικό έδαφος συνεχίζει το XRP με απώλειες σχεδόν 2% και την αξία του στα 33 σεντς, ενώ το Litecoin χάρη σε κέρδη 1,3% επέστρεψε πάλι πάνω από τα 55 δολάρια.

https://www.powergame.gr/crypto-power/296016/trigmoi-sta-crypto-machi-gia-tis-20-000-dolaria-dinei-xana-to-bitcoin/


© all rights reserved
made with by templateszoo