Ακολούθησέ μας στο Facebook

Αυξήσεις μέχρι και 500 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος στη Γερμανία


H τιμή του φυσικού αερίου, σε συνέχεια ενός ξέφρενου ράλι που πυροδοτούν η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, έφτασε να διαπραγματεύεται σήμερα έως και πάνω από τα 230 ευρώ/Mwh.

Οι τιμές είναι περίπου 12 φορές υψηλότερες από τον εποχιακό μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία για το 2023 ενισχύθηκαν έως και 3,7%, φτάνοντας τα 477,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η τιμή είναι σχεδόν 6 φορές μεγαλύτερη από τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ενώ έχει διπλασιαστεί μέσα στους τελευταίους 2 μήνες.

Τα συμβόλαια ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας της Ολλανδίας, το πρωί της Τρίτης ανεβαίνουν 5,08%, φτάνοντας τα 232 ευρώ ανά μεγαβατώρα, κινούμενα κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 μηνών.

Η χαμηλή στάθμη του νερού σε μεγάλα ποτάμια της Γηραιάς Ηπείρου δυσκολεύουν τη μεταφορά ντίζελ, άνθρακα και άλλων εμπορευμάτων. Οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού θα μπορούσαν να καταλήξουν να χρησιμοποιούν περισσότερο φυσικό αέριο ως εναλλακτική λύση.

Περισσότερα:

https://www.newmoney.gr/roh/agores/choris-freno-to-rali-tis-timis-tou-fisikou-aeriou-skarfalose-pano-apo-230-evro-ana-megavatora/


© all rights reserved
made with by templateszoo