Ακολούθησέ μας στο Facebook

Προσφυγή στην Δικαιοσύνη: Ενα πανίσχυρο μέσο δικαίωσης που ελάχιστοι πολίτες αξιοποιούν


Κάθε φορά που ένας πολίτης έρχεται αντιμέτωπος με μία περίπτωση καταπάτησης των νόμιμων δικαιωμάτων του, δυστυχώς το πρώτο που ξεχνά να κάνει είναι να αναζητήσει την δικαίωσή του μέσω του επίσημου κρατικού θεσμού της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Διότι εκτός από παράπονα και τα τελευταία χρόνια σχόλια στο διαδίκτυο πως "τίποτε δεν λειτουργεί σωστά" αυτό που βοηθά τον καθένα να δικαιωθεί είναι η συντεταγμένη διεκδίκηση του δίκιου του μέσω των νομίμων οδών. Ενα απλό, πολύ παλαιότερο παράδειγμα, έφερε στην επικαιρότητα ο γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αλβανός σε μία περίπτωση πελάτη που υπερασπίστηκε και η δικαίωσή του έγινε είδηση στα ΜΜΕ.

Ο νεαρός πελάτης είχε επιχειρήσει να επισκεφθεί ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όταν σωματοφύλακας του καταστήματος απαγόρευσε και στους δύο την είσοδο. Ο νεαρός, ίσως εξοικειωμένος νομικά, δεν προέβη σε κλήση στην Αστυνομία καθώς είναι κοινή πρακτική στην εμφάνιση ενός περιπολικού οι κλειστές πόρτες να ανοίγουν και οι μπράβοι των καταστημάτων να εξαφανίζονται. Προσέφυγε όμως δικαστικά κατά της επιχείρησης και δικαιώθηκε καθώς η Ελληνική Δικαιοσύνη τιμώρησε την παρανομία και υποχρέωσε την επιχείρηση να αποζημιώσει τον πελάτη.

Η είδηση στα ΜΜΕ της εποχής:


Με ένα απλό και μόνο παράδειγμα καταλαβαίνουμε πως ο πιο ασφαλής τρόπος για να είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα νόμιμα κεκτημένα δικαιώματά μας είναι η προσφυγή στις αρχές του κράτους και μάλιστα με έναν κατάλληλα επιλεγμένο και καταρτισμένο συνεργάτη ή επιτελείο συνεργατών για τον σκοπό αυτό.

Η ανάρτηση του δικηγόρου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Αλβανού:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02w9xrD3yDoU52nfEHs215MbSd77FrBKkcgiHfsnPZJ1YopksvuzTY5vG2KYbTbZKkl&id=100007728765864

Το τελευταίο διάστημα μαθαίνουμε συνεχώς για διάφορες ανώνυμες εταιρείες (FUNDS) του εξωτερικού που έχουν συνάψει συμφωνίες με ελληνικές τράπεζες ώστε να κατασχέσουν ακίνητα, κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία θα "αξιοποιήσουν". Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν αποφασισμένοι και καταρτισμένοι δικηγόροι ΚΑΙ σε αυτό τον τομέα, όπως ο δικηγόρος Δημήτρης Αλβανός αλλά και εξειδικευμένες εταιρείες με πλήρη γνώση αντιμετώπισης της κατάστασης και των νομικών ελλειμάτων των ξένων αυτών εταιρειών, όπως η S&K Consulting Group, οι περισσότεροι πολίτες εξακολουθούν να παραμένουν ανενημέρωτοι με αποτέλεσμα, σε περίπτωση που έρθει μία δύσκολη στιγμή οι πιθανές λύσεις να είναι ελάχιστες και πάντα εις βάρος των νομίμων συμφερόντων του πολίτη.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, ο κάθε πολίτης, οικονομικά αδύναμος ή δυνατός, δανειολήπτης και πελάτης τέτοιων εταιρειών οφείλει να μένει ενημερωμένος για τις εξελίξεις για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά κάθε κατάσταση προς το δικό του όφελος.

Η εταιρεία S&K Consulting Group:

https://snkgroups.gr



© all rights reserved
made with by templateszoo