Ακολούθησέ μας στο Facebook

Το τελευταίο μας καλοκαίρι πριν από τον «ρωσικό χειμώνα»;



«Το τελευταίο καλοκαίρι της Ευρώπης πριν από τον ρωσικό χειμώνα». Οχι δεν πρόκειται για έργο του Τσέχοφ ούτε του Τένεσι Ουίλιαμς, είναι ο τρόπος που συνόψισε σε έναν τίτλο το Politico το αίσθημα πολλών Ευρωπαίων πριν από τον χειμώνα που έρχεται. Και που όλοι ευχόμαστε να είναι λιγότερο «ιστορικός» από όσο προβλέπουν οι ειδικοί.

Ας απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα φέτος το καλοκαίρι γιατί ένας ρωσικός χειμώνας έρχεται κατά πάνω μας, σημειώνει παραστατικά το Politico. Οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία τον χειμώνα που έρχεται θα γίνουν αισθητές σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Ηδη ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και η ανησυχία για την ύφεση είναι εδώ και ο Πούτιν μοιάζει έτοιμος να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα τρόφιμα, τα καύσιμα και ακόμη και τα λιπάσματα ως «όπλα» της Δύσης που εξοπλίζει την Ουκρανία και επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

«Ο άγριος ρωσικός χειμώνας σταμάτησε τον Ναπολέοντα» θυμίζει ο διανοούμενος και αναλυτής Ιβάν Κράστεφ. «Και το 1941 σταμάτησαν τον Χίτλερ. Τώρα η ιδέα [του Πούτιν] είναι να κάνει άγριο το χειμώνα στο εσωτερικό της Ευρώπης». Ηδη οι κυβερνήσεις πιέζονται από τις επιπτώσεις της πληθωριστικής και της ενεργειακής κρίσης για τα λαϊκά στρώματα και καθώς οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία συνεχίζονται οι αναλυτές προβλέπουν ότι η πίεση θα αυξηθεί, όσο οι ψηφοφόροι θα γίνονται «φτωχότεροι και πιο παγωμένοι».

Περισσότερα:


© all rights reserved
made with by templateszoo