Ακολούθησέ μας στο Facebook

Αποζημιώσεις ρεκόρ σε βάρος τράπεζας στην Γαλλία για τα Δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο


Ενώ στην καθ’ημάς Ανατολή,  και εν αναμονή της απόφασης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος 4.425 δανειοληπτών μελών του ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ., σε ρήτρα αξίας ελβετικού φράγκου, αλλά και καταναλωτικών ενώσεων για υποβολή προδικαστικού ερωτήματος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκης Ενωσης , ως προς την νομιμότητα των εν λόγω δανείων, η πλειοψηφία των εκδιδομένων αποφάσεων σε αγωγές και ανακοπές δανειοληπτών ελβετικού φράγκου τις απορρίπτουν,  ακολουθώντας ομοιόμορφα το σκεπτικό της υπ’ αριθ. 4/2019 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που απορρίπτει, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΕ, τον δικαστικό έλεγχο της καταχρηστικότητας των Γ.Ο.Σ. σε συμβάσεις δανείου σε ελβετικό φράγκο μεταξύ τράπεζας και καταναλωτή (δανειολήπτη).

Στην Εσπερία εν τω μεταξύ, και συγκεκριμένα στο  Παρίσι, μετά από 15νθήμερη εξαντλητική διαδικασία, την 26-02-2020 εκδόθηκε απόφαση του Tribunal Correctionel de Paris,(δηλαδή ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ) επί μηνύσεως 2.500  πολιτικώς εναγόντων δανειοληπτών εις βάρος της Τράπεζας Cetelem θυγατρικής της τράπεζας BNP Paribas, μέσω της οποίας κατά τα έτη 2008-2009 , διατέθηκαν στο ανυποψίαστο καταναλωτικό κοινό χιλιάδες στεγαστικά δάνεια  ελβετικού φράγκου. Με την απόφαση αυτή επιβλήθηκε το μέγιστο δυνατό ποινικό πρόστιμο των 187.500 ευρώ στην ανωτέρω τράπεζα, συνοδευόμενο από ποινικές αποζημιώσεις και τόκους στους 2.500 πολιτικώς ενάγοντες, που αναμένεται να φτάσουν το ύψος των τριακοσίων εκατομμυρίων (300.000.000) ευρώ.

Το ακριβές ύψος του ποσού ,  που ούτως ή άλλως είναι πρωτοφανές ,  δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς στην απόφαση διότι προϋποθέτει την πρόσθεση  200 σελίδων πινάκων όπως δηλώνει η δικηγόρος κ. Helene Feron-Poloni, συνήγορος περισσότερων από μίας δεκάδας πολιτικώς εναγόντων

https://lawnet.gr/law-news/apozimiosis-rekor-se-varos-trapezas/


© all rights reserved
made with by templateszoo