Ακολούθησέ μας στο Facebook

Η Τουρκία πουλάει 3,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην ΕΕ


Σύμφωνα με τον σύνδεσμο των βιομηχανιών αυτοκινήτου της Ευρώπης, τον ACEA, το 2020 (για το οποίο υπάρχουν τα τελευταία στοιχεία) εισήχθησαν στις ευρωπαϊκές αγορές περί τα 3,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Και όλα αυτά για διάφορες εταιρείες, μέσα σε 12 μήνες!

Το συνολικό κόστος αυτών των οχημάτων ανήλθε στα 57,8 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστούμε ότι η αυτό συμβαίνει σε χώρες που έχουν δική τους παραγωγή αυτοκινήτων.

Από τα στοιχεία του ACEA προκύπτει ότι η μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη προς την Ευρώπη είναι οι ΗΠΑ, με 20,4% του συνόλου των αυτοκινήτων που μπήκαν στην γηραιά ήπειρο και συνολικής αξίας 10,452 δισ. ευρώ. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι μεγάλες γερμανικές εταιρίες, όπως οι BMW και Mercedes εισάγουν στην Ευρώπη μερικά από τα πιο εμπορικά τους μοντέλα όπως τα μεγάλα SUV.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Βρετανία, εκτός Ευρώπης πλέον μετά το Brexit με 17,9% και αξία 9,182 δισ. ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία με 15,8% και 8,094 δισ. ευρώ αξία.

Περισσότερα:

https://www.newsauto.gr/news/apistefto-i-tourkia-poulai-37-ekatommiria-aftokinita-stin-e-e/


© all rights reserved
made with by templateszoo